OM MEJ

”Den sjungande fotografen”  . . . det är jag det!

Jag är en glad och idérik kvinna som tycker om musik, sång, pianospel  promenader, nybakat bröd, sol och bad, min trädgård, mina katter, djur, möte med människor, min älskade familj, mormor, mysstunder med mitt lilla barnbarn, skapande vid datorn, tänkvärda ord, naturen, glada böcker, roliga filmer, färger, lila och turkos, smycken, nagellack  hantverk, sticka, virka, sy, scrapbooking, inredning, meditation och så förstås fotografering. Ser allt i bilder och är alltid klädd med minst en kamera.
Det är inte för inte som mitt företag heter Skaparverkstan – ord, bild och ton. Jag har ett starkt behov av att skapa och har alltid ett projekt på gång, oftast flera. Och ger mig inte förrän det är klart. Som tur är så är ju en riktig nattuggla.

dot-lilanblåy_redigerad-3

Att  fånga känslor, skapa minnen är en mycket viktig uppgift för mig som fotograf. Minnen du kommer ha glädje av för resten av livet. En fotografering med mig är fylld med värme, gemenskap, en stor gnutta humor och det är oerhört viktigt för mig att du som kund ska känna dig avslappnad och bekväm. När man är avslappnad och känner sig bekväm i sin roll det är då som de finaste fotografierna blir till. Jag vill gärna skapa en personlig kontakt med de jag fotograferar och vi brukar pratas vid och träffas vid ett par tillfällen innan det är dags för fotografering.

dot-blå-nyast

Jag är född 1962 i Västervik där jag tidigt tog mig an min pappa Nappes stora fotointresse.
Min 97-åriga mamma bor kvar i den lägenhet jag växt upp i så att komma till Västervik är verkligen som att komma hem.
Min tre år äldre bror bor sen många år tillbaka i USA och vi ses då och då i vår barndomsstad.
Jag har en underbar familj med 3 utflugna barn, Alva, Adam och Maja. I familjen ingår även min älskade make Janne, tillika mitt bollplank och inspiration. I denna gottepåse lägger jag även mina högt älskade barnbarn Vincent, Tessa och Attila.
Jag är både mormor och farmor och njuter av varje ögonblick med dessa underbara barn.
De ger mig lugn och ett vacker flöde <3
I dagsläget bor här även 5 katter … farbror Maestro, gubben Lucifer och flicksnärtan Tassla. Och så våra mirakelkatter Kattis och Bonus som kom till oss under pandemin, upphittade på en kall och regnvåt gata. Helt nyfödda.

Jag bor sedan 1987 i Linköping där jag under årens lopp fotograferat mycket, inte minst min vackra familj och mina djur. Detta har sen vuxit sig till mer aktiva fotografuppdrag såsom bröllop, baby, student- och porträttfotograferingar.

Sedan 2014 arbetar jag aktivt som fotograf vid sidan om mitt arbete som sångpedagog. Har efter 29 års fast anställning som musiklärare sagt upp mig för att helhjärtat ägna mig åt min egen verksamhet.

Jag är en engagerad medmänniska och i rollen som sångpedagog så är det oerhört viktigt för mig att få människor att må bra av och växa i sin sång. Att använda sången som läkande kraft.  Jag sjunger med ca 200 personer varje vecka i olika sammanhang.
Är även knuten till Landstinget där jag erbjuder sång som del av rehabilitering efter långvarig sjukdom.
Jag
njuter av min vackra familj, både två-och fyrbenta och av mina allra bästa vänner och många spännande möten. Mitt jobb är verkligen fullt av spännande möten och jag vet att sången betyder så mycket mer så . . ..  MUSIKLÄKARE Eva, det är jag det! Varje vecka får jag uppleva de positiva effekter som sången har för mina elever. 

Jag har en Studio här i Linköping där jag i ena rummet har sångundervisning och i det andra rummet en foto-studio som används flitigt. Där tillbringar jag större delen av min arbetsvecka om jag ej är ute på fotouppdrag eller leder mina körer ut på sångens vingar. Många är de sångelever som kommer hit och alla verkar intresserade av vad som händer i Foto-Studion. Och sen är ju mina instrument perfekta för att ”tina upp” tveksamma storasyskon inför familjefotograferingar.

dot-rosa-ny_redigerad-5

Kanske blir det jag som får föreviga dig nästa gång?
Kanske blir jag din fotograf här i Linköping?
Jag kan ju både fotografera och framträda som sångsolist på bröllop och fester.
Den sjungande fotografen, det är jag det!