KATTER

Kattälskare av stora mått! Det är jag det!

När man fotograferar katter gäller det att fånga kattens själ, kanske i sömn och vila eller under busiga upptåg.
2020, mitt under pandemin, kom mirakelkatterna Kattis och Bonus till oss. De är på något sätt magiska och svåra att låta bli att fotografera. Finns det fotogenetiska katter? Efter att ha lärt känna dessa två syskon så vet jag att det gör det.

Vill du föreviga din själsfrände? Jag kommer gärna och umgås med er för att fånga din katt på bild.
Vill ni hellre komma till min studio så är ni välkomna dit.

Jag har gjort en bok med fotografier på katter jag mött och passande citat.
Den finns att köpa i min webshop Nät-Affär´n

Jag vet att det finns fler kattälskare så jag kan inte låta bli att dela mitt liv som matte. Håll till godo för dig som vill.

Jeppe var min farmors katt som fanns under min uppväxt. Under en kort period hade vi en hittekatt Pussi, men hon försvann helt plötsligt. När jag gick i sjuan skaffade jag min första egna katt Kurre. En underbaring som sov i min cykelkorg, var min maskot i Skyttegillet och som följde med familjen till badstranden. Han var mycket speciell och högt älskad
.
När jag började musikhögskolan saknade jag en mjuk fyrbent vän så då kom Boris till mig. Han var med på flera långa resor mellan Västervik/Tranås och Piteå. När vi gjorde pauser grävde vi en grop till honom i sanden och då förstod han att det var dax för kisspaus.
När han 1997 blev sjuk och fick somna in skaffade vi en ny katt som vi fick av en elev till mig. Jag som alltid haft hankatter fick nu en hona och det resulterade i en härligt stor kattfamilj; Pepsi och hennes ungar Semlan, Krösus och Gramse. Semlan blev kvar i familjen och fick sen två kullar innan hon kastrerades; Missty, Tass-Tass och Jam-Jam och i nästa kull Flisa, Zorro och Muffins. Missty blev kvar hos mig och Flisa flyttade hem till barnens pappa.
Missty fick efter en svår förlossning och genom ett kejsarsnitt föddes familjens underbara Katta-strof Maestro. En så oerhört speciell katt som tjänstgör som sängvärmare och kudde på nätterna. Han hade två syskon som dog i Misstys mage.

Missty dog under stor dramatik 2014 och då beslutade vi oss för att skaffa en ny kattfröken.  Vi insåg direkt att Tassla var en fullträff. 
Sommaren 2016 flyttade Lucifer, en av min dotter Alvas katter, hem till mig efter att ha varit här på sommarkollo. Han skulle ha flyttat tillbaka igen när hans familj fått en mer kattvänlig bostad. Men han har blivit kvar här istället.  Alvas andra katt maincoonen Eros bor hos min yngsta dotter och hennes misse Shakur.

2019 fick vål älskade gammelmissa Semlan somna in då hon över en natt blev dålig. Hon uppkom i den aktningsvärda åldern av 23 år.
2020, mitt under pågåenda pandemi, födde Tassla två kattungar som dog under förlossningen. Hon blev deprimerad och jag hittade en amma-grupp på facebook som blev vår räddning. Två kattungar hittades nyförlösta på en kall och regning trottoar utanför Linköping där vi bor. Vi hämtade dem och Tassla tog emot dem direkt och de fick bli henne nya lilla familj. Så oerhört speciella katter som överraskar oss varje dag med sin kärlek och härliga upptåg. Inte kunde vi lämna bort någon av dem så de finna kvar här hos oss tillsammans med deras mamma Tassla, farbror Lucifer och gammelgubben Maestro som nyss fyllt 19 år.