KATTER

Jeppe var min farmors katt som fanns under min uppväxt. Under en kort period hade vi en hittekatt Pussi, men hon försvann helt plötsligt. När jag gick i sjuan skaffade jag min första egna katt Kurre. En underbaring som sov i min cykelkorg, var min maskot i Skyttegillet och som följde med familjen till badstranden. Han var mycket speciell och högt älskad
.
När jag började musikhögskolan saknade jag en mjuk fyrbent vän så då kom Boris till mig. Han var med på flera långa resor mellan Västervik/Tranås och Piteå. När vi gjorde pauser grävde vi en grop till honom i sanden och då förstod han att det var dax för kisspaus.
När han 1997 blev sjuk och fick somna in skaffade vi en ny katt som vi fick av en elev till mig. Jag som alltid haft hankatter fick nu en hona och det resulterade i en härligt stor kattfamilj; Pepsi och hennes ungar Semlan, Krösus och Gramse. Semlan blev kvar i familjen och fick sen två kullar innan hon kastrerades; Missty, Tass-Tass och Jam-Jam och i nästa kull Flisa, Zorro och Muffins. Missty blev kvar hos mig och Flisa flyttade hem till barnens pappa.
Missty fick efter en svår förlossning och genom ett kejsarsnitt föddes familjens underbara Katta-strof Maestro. En så oerhört speciell katt som tjänstgör som sängvärmare och kudde på nätterna. Han hade två syskon som dog i Misstys mage.

Missty dog under stor dramatik 2014 och då beslutade vi oss för att skaffa en urmoder till en ny kattfamilj eftersom de katter som finns idag är åldersstigna, ja, Semlan är t.o.m mycket gammal. Vi insåg direkt att Tassla var en fullträff. Dock är hon pytteliten och verkar inte alls intresserad av att skaffa sig en fästman.
Sommaren 2016 flyttade Lucifer, en av min dotter Alvas katter, hem till mig efter att ha varit här på sommarkollo. Han blir kvar tills hans familj fått en mer kattvänlig bostad. Alvas andra katt Eros bor hos min yngsta dotter och hennes misse Shakur.

Om vi gillar katter?? Jajamänsan 🙂